1. >Reseptit
  2. >Bataatti-kvinoapihvit

Bataatti-kvinoapihvit

Helppo
2 henkilöä
25 min
Ainekset
2 henkilölle
n. 6 kpl

1 bataatti (n. 300 g)

1 tlk käyttövalmista Bonduelle-kvinoaa (85g)

1 kananmuna

1/2 tl juustokuminaa

1/2 tl savupaprikajauhetta

Suolaa

Mustapippuria

Tarjoiluun:

Sitruunaa tai limeä

Tuoretta korianteria

Paistamiseen oliiviöljyä tai kookosöljyä
Ainesosat 2 henkilölle
n. 6 kpl

1 bataatti (n. 300 g)

1 tlk käyttövalmista Bonduelle-kvinoaa (85g)

1 kananmuna

1/2 tl juustokuminaa

1/2 tl savupaprikajauhetta

Suolaa

Mustapippuria

Tarjoiluun:

Sitruunaa tai limeä

Tuoretta korianteria

Paistamiseen oliiviöljyä tai kookosöljyä
  1. Vaihe 1
    Kuori bataatti ja leikkaa kuutioiksi. Keitä bataattikuutioita suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat aivan pehmeitä. Kaada vesi pois ja painele bataatti haarukalla pehmeäksi soseeksi.
  2. Vaihe 2
    Lisää bataattisoseen joukkoon kvinoa, kananmuna ja mausteet. Sekoita hyvin.
  3. Vaihe 3
    Kuumenna paistinpannussa keskilämmöllä reilusti öljyä. Nostele pannulle bataatti-kvinoaseosta kukkurallisia ruokalusikallisia ja muotoile lusikalla pihviksi.
  4. Vaihe 4
    Anna pihvien paistua rauhassa liikuttelematta 5-6 minuuttia. Käännä varovasti, lisää tarvittaessa pannulle öljyä ja anna pihvien paistua toiselta puolelta 5-6 minuuttia. Varo kuumentamasta pannua liian kuumaksi, jotta pihvien pinta ei pala. Paista kerrallaan sen verran pihvejä, että pannulla on reilusti tilaa pihvien kääntämiselle.
Vinkki:
Ennen tarjoilua lisää pihvien päälle sitruuna- tai limemehua ja silputtua tuoretta korianteria. Tarjoile esimerkiksi salaatin, avokadon ja tsatsikin kera.
Tarvitsetko lisää inspiraatiota?
HelppoKeskitasoVaikea
< 15 min15 - 45 min45 min ja +
Leikkisä