Bataatti-kvinoapihvit

Bataatti-kvinoapihvit

Ainesosat

n. 6 kpl

1 bataatti (n. 300 g)
1 tlk käyttövalmista Bonduelle-kvinoaa (85g)
1 kananmuna
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl savupaprikajauhetta
suolaa
mustapippuria

tarjoiluun:
sitruunaa tai limeä
tuoretta korianteria

paistamiseen oliiviöljyä tai kookosöljyä

Näin helppoa se on

  • Kuori bataatti ja leikkaa kuutioiksi. Keitä bataattikuutioita suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat aivan pehmeitä. Kaada vesi pois ja painele bataatti haarukalla pehmeäksi soseeksi.
  • Lisää bataattisoseen joukkoon kvinoa, kananmuna ja mausteet. Sekoita hyvin.
  • Kuumenna paistinpannussa keskilämmöllä reilusti öljyä. Nostele pannulle bataatti-kvinoaseosta kukkurallisia ruokalusikallisia ja muotoile lusikalla pihviksi.
  • Anna pihvien paistua rauhassa liikuttelematta 5-6 minuuttia. Käännä varovasti, lisää tarvittaessa pannulle öljyä ja anna pihvien paistua toiselta puolelta 5-6 minuuttia. Varo kuumentamasta pannua liian kuumaksi, jotta pihvien pinta ei pala. Paista kerrallaan sen verran pihvejä, että pannulla on reilusti tilaa pihvien kääntämiselle.

 

Ennen tarjoilua lisää pihvien päälle sitruuna- tai limemehua ja silputtua tuoretta korianteria.

Tarjoile esimerkiksi salaatin, avokadon ja tsatsikin kera.