Caldo gallego (Galicialainen valkopapumuhennos)

Caldo gallego (Galicialainen valkopapumuhennos)

Ainesosat

4 annosta

1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g perunoita
100 g lehtikaalia
200 g chorizo-makkaraa
1 tl paprikajauhetta
1 laakerinlehti
2 tlk Bonduelle voipapuja (2x130g)
1 litra liha- tai kasvislientä
suolaa
mustapippuria

Näin helppoa se on

  • Kuutioi sipuli ja silppua valkosipuli. Kuori perunat ja leikkaa reilun
    kokoisiksi kuutioiksi. Viipaloi lehtikaali ja chorizo.
  • Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja kuullota sipuli ja valkosipuli
    läpinäkyväksi. Lisää paprikajauhe ja laakerinlehti ja kuullota vielä minuutti.
  • Lisää joukkoon lihaliemi ja perunat. Kuumenna kiehuvaksi ja anna
    porista keskilämmöllä n. 20 minuuttia.
  • Lisää sen jälkeen joukkoon chorizo, pavut ja lehtikaali ja anna porista
    vielä n. 15 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.