
Chili con carne mustapavuilla
Ainesosat
4 purkkia Bonduelle Tex Mex -mustapapuja (520 g valutettuna),
2 sipulia,
öljyä,
400 g naudan jauhelihaa 10 %,
½ punainen mieto chili,
1 ½ tl juustokuminaa,
¼ tl kanelia,
2 purkkia tomaattimurskaa,
3 rkl tomaattipyreetä,
25 g tummaa suklaata 80 %,
suolaa ja pippuria
Lisukkeeksi: 2 dl ranskankermaa 18 %, 1 dl korianteria ja minttua, 1 pieni punasipuli, ½ mieto punainen chili.
Näin helppoa se on
- Huuhtele ja valuta pavut siivilässä.
- Pilko sipulit ja ruskista ne yhdessä jauhelihan kanssa.
- Lisää joukkoon mausteet, tomaattimurska sekä tomaattipyree. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
- Lisää pataan suklaa ja pavut. Kuumenna.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoa kulhossa yhdessä ranskankerman, yrttien sekä silputun punasipulin ja chilin kanssa.
Hyvää ruokahalua!
Vinkki: Myös chili sin carne, sama ruokalaji ilman lihaa, on erittäin maukasta. Tarjoile chili sin carne riisin kanssa – pavut ja riisi täydentävät mukavasti toisiaan.
Valmistusaika: 20 min