Chili con carne mustapavuilla

Chili con carne mustapavuilla

Ainesosat

4 purkkia Bonduelle Tex Mex -mustapapuja (520 g valutettuna),
2 sipulia,
öljyä,
400 g naudan jauhelihaa 10 %,
½ punainen mieto chili,
1 ½ tl juustokuminaa,
¼ tl kanelia,
2 purkkia tomaattimurskaa,
3 rkl tomaattipyreetä,
25 g tummaa suklaata 80 %,
suolaa ja pippuria

Lisukkeeksi: 2 dl ranskankermaa 18 %, 1 dl korianteria ja minttua, 1 pieni punasipuli, ½ mieto punainen chili.

Näin helppoa se on

  1. Huuhtele ja valuta pavut siivilässä.
  2. Pilko sipulit ja ruskista ne yhdessä jauhelihan kanssa.
  3. Lisää joukkoon mausteet, tomaattimurska sekä tomaattipyree. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
  4. Lisää pataan suklaa ja pavut. Kuumenna.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa kulhossa yhdessä ranskankerman, yrttien sekä silputun punasipulin ja chilin kanssa.

Hyvää ruokahalua!

Vinkki: Myös chili sin carne, sama ruokalaji ilman lihaa, on erittäin maukasta. Tarjoile chili sin carne riisin kanssa – pavut ja riisi täydentävät mukavasti toisiaan.

Valmistusaika: 20 min