Grillattu naudanlihapihvi linssivoilla

Grillattu naudanlihapihvi linssivoilla

Ainesosat

800 g naudan jauhelihaa,
8 oksaa timjamia,
10 valkosipulinkynttä,
1 sipuli,
2 rkl oliiviöljyä,
vihreää salaattia.

Linssivoi
1 purkki Bonduelle-linssejä (valutettuna 265 g),
2 salottisipulia,
4 valkosipulinkynttä,
¼ nippu timjamia,
1 rkl oliiviöljyä,
1,5 dl punaviiniä,
250 g voita,
suolaa ja pippuria.

Näin helppoa se on

  1. Kuullota hienonnettu sipuli, valkosipuli ja timjami paistinpannulla 1 ruokalusikallisessa oliiviöljyä. Älä anna ruskistua.
  2. Lisää joukkoon punaviini ja anna kiehua. Lisää sula voi ja linssit, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Rullaa voi tangon muotoiseksi leivinpaperin avulla ja anna sen jäähtyä vähintään 1 tunnin ajan.
  4. Sekoita hienonnettu timjami ja 1 rkl oliiviöljyä jauhelihan joukkoon. Muotoile jauhelihasta pihvejä ja mausta reilusti suolalla ja pippurilla.
  5. Paista kuumalla grillipannulla n. 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile pihvit linssivoin ja vihreän salaatin kanssa.

Vinkki: Linssivoi on maukas lisä kaikkiin grillilihoihin, ja se sopii tarjottavaksi myös uuniperunoiden ja vihannesten kanssa sekä leivän päälle.