1. >Reseptit
  2. >Grillattua makkaraa papuleivän ja yrttidipin kera

Grillattua makkaraa papuleivän ja yrttidipin kera

Keskitaso
4 henkilöä
60 min
Ainekset
4 henkilölle
600 g hyviä makkaroita

1–2 rkl oliiviöljyä

2 dl maitorahkaa

¼ nippu tilliä

¼ nippu ruohosipulia

2 tl dijoninsinappia

Leipä:

400 g vehnäjauhoja

2 rkl polentajauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ rkl suolaa

½ rkl pippuria

½ l kevytmaitoa

3 kananmunaa

50 g voita

1 purkki Bonduelle-maissia (valutettuna 140 g)

2 purkkia Bonduelle-papusekoitusta (valutettuna 2 x 125 g)

1 purkki Bonduelle-kikherneitä (valutettuna 265 g)

1 tl chilihiutaleita
Ainesosat 4 henkilölle
600 g hyviä makkaroita

1–2 rkl oliiviöljyä

2 dl maitorahkaa

¼ nippu tilliä

¼ nippu ruohosipulia

2 tl dijoninsinappia

Leipä:

400 g vehnäjauhoja

2 rkl polentajauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ rkl suolaa

½ rkl pippuria

½ l kevytmaitoa

3 kananmunaa

50 g voita

1 purkki Bonduelle-maissia (valutettuna 140 g)

2 purkkia Bonduelle-papusekoitusta (valutettuna 2 x 125 g)

1 purkki Bonduelle-kikherneitä (valutettuna 265 g)

1 tl chilihiutaleita
  1. Vaihe 1
    Sekoita leivän kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon maito, kevyesti vatkatut munat ja sulatettu voi.
  2. Vaihe 2
    Kääntele sekaan maissi, pavut ja kikherneet. Jaa taikina voideltuun ja polentajauholla jauhotettuun vuokaan.
  3. Vaihe 3
    Paista 185-asteisessa uunissa n. 45–50 minuuttia. Anna leivän jäähtyä uuniritilän päällä.
  4. Vaihe 4
    Silppua yrtit hienoksi, sekoita ne maitorahkan joukkoon ja mausta seos sinapilla, suolalla ja pippurilla.
  5. Vaihe 5
    Paista makkarat pannulla oliiviöljyssä ja tarjoile yhdessä leipäviipaleiden ja yrttidipin kanssa.
Tarvitsetko lisää inspiraatiota?
HelppoKeskitasoVaikea
< 15 min15 - 45 min45 min ja +
Leikkisä