Grillattua makkaraa papuleivän ja yrttidipin kera

Grillattua makkaraa papuleivän ja yrttidipin kera

Ainesosat

600 g hyviä makkaroita,
1–2 rkl oliiviöljyä,
2 dl maitorahkaa,
¼ nippu tilliä,
¼ nippu ruohosipulia,
2 tl dijoninsinappia.

Leipä: 400 g vehnäjauhoja,
2 rkl polentajauhoja,
2 tl leivinjauhetta,

½ rkl suolaa,
½ rkl pippuria,
½ l kevytmaitoa,
3 kananmunaa,
50 g voita,
1 purkki Bonduelle-maissia (valutettuna 140 g),
1 purkki Bonduelle-papusekoitusta (valutettuna 265 g),
1 purkki Bonduelle-kikherneitä (valutettuna 265 g),
1 tl chilihiutaleita.

Näin helppoa se on

  1. Sekoita leivän kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon maito, kevyesti vatkatut munat ja sulatettu voi.
  2. Kääntele sekaan maissi, pavut ja kikherneet. Jaa taikina voideltuun ja polentajauholla jauhotettuun vuokaan.
  3. Paista 185-asteisessa uunissa n. 45–50 minuuttia. Anna leivän jäähtyä uuniritilän päällä.
  4. Silppua yrtit hienoksi, sekoita ne maitorahkan joukkoon ja mausta seos sinapilla, suolalla ja pippurilla.
  5. Paista makkarat pannulla oliiviöljyssä ja tarjoile yhdessä leipäviipaleiden ja yrttidipin kanssa.

HYVÄÄ RUOKAHALUA!