Harira-keitto linssien ja kikherneiden kera

Harira-keitto linssien ja kikherneiden kera

Ainesosat

250 g naudanlihaa kuutioina
Öljyä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 l vettä
2 lihaliemikuutiota
2 lehtisellerin vartta
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl silputtua lehtipersiljaa
1/2 dl silputtua, tuoretta korianteria
1 purkki Bonduelle linssejä (valutettu paino 265 g)
1 purkki Bonduelle kikherneitä (valutettu paino 265 g)
Suolaa ja pippuria

Koristeeksi: taateleita ja sitruunaveneitä

Näin helppoa se on

  1. Kuullota liha öljyssä kattilassa.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota lihan kanssa.
  3. Lisää vesi, anna kiehua ja kuori vaahto veden pinnalta.
  4. Lisää lihaliemikuutiot ja paloiteltu lehtiselleri.
    Anna kiehua kannen alla kunnes liha on kypsynyt.
    Tarkista kypsyys noin 1 tunnin kuluttua.
  5. Lisää yrtit, linssit ja kikherneet ja kiehauta keitto.
    Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile sitruunaveneiden
    ja taateleiden kera kuten Marokossa.

Vinkki: Keitto on maukasta myös soseutettuna.

Valmistusaika: Noin 1 ¼ tuntia