Jauhelihapihvit papuhöystön kera

Jauhelihapihvit papuhöystön kera

Ainesosat

500 g naudan jauhelihaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
¼ tl murskattua chiliä
suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen



Höystö:
2 keskikokoista sipulia
2–3 porkkanaa
1–2 punaista chilipaprikaa ilman siemeniä
8 salvianlehteä
öljyä paistamiseen
1 purkki kirsikkatomaatteja
1 purkki Bonduellen papusekoitusta (250 g valutettuna)

Lisäksi leipää

Näin helppoa se on

  • Sekoita valkosipuli, chili, suola ja pippuri jauhelihan sekaan, ja muotoile taikinasta neljä pihviä.
  • Leikkaa sipuli kapeiksi lohkoiksi.
  • Halkaise porkkanat pituussuunnassa ja leikkaa viipaleiksi.
  • Leikkaa chili ohuiksi suikaleiksi.
  • Paista sipuleita, porkkanoita, chiliä ja salviaa öljyssä parin minuutin ajan.
  • Lisää joukkoon tomaatti, ja annan kiehua pienellä lämmöllä 5 minuuttia.
    Huuhtele ja valuta pavut siivilässä.
  • Lisää pavut kattilaan ja anna kiehua vielä muutama minuutti.
  • Mausta suolalla ja pippurilla. Paista pihvit pienessä määrässä öljyä n. 4 minuuttia kummaltakin puolelta, niiden paksuudesta riippuen.
  • Tarjoile pihvit yhdessä papuhöystön kanssa.