Kalapyörykät maissin ja juuresremouladekastikkeen kera

Kalapyörykät maissin ja juuresremouladekastikkeen kera

Ainesosat

Uusia perunoita,
500 g jauhettua kalaa,
150 g mukulaselleriä,
2 purkkia Bonduelle-maissia
(valutettuna 2 x 140 g),
¼ nippu persiljaa,
2 rkl kasviöljyä,
150 g persiljajuurta,
150 g porkkanoita,
1 dl maitorahkaa,
2 rkl majoneesia,
2 rkl kapriksia,
1 sitruuna,
suolaa ja pippuria.

Näin helppoa se on

  1. Sekoita keskenään maitorahka, majoneesi ja hienonnetut kaprikset.
  2. Lisää seokseen karkeaksi raastetut persiljajuuri ja porkkanat. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Sekoita jauhetun kalan joukkoon hienonnettu persilja, raastettu selleri ja maissi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Keitä perunat ja paista kalapyöryköitä öljyssä paistinpannulla n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
  5. Tarjoile lämpimät kalapyörykät perunoiden, remouladen, sitruunalohkojen, maissin ja mahdollisesti paistetun persiljan kanssa.

 

Vinkki: Jauhetun kalan sijaan voit käyttää myös broilerin jauhelihaa (mutta älä silloin maista seosta maustamisen yhteydessä).