Kikherne-shakshuka

Kikherne-shakshuka

Ainesosat

2 annosta

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 rkl oliiviöljyä
1 tl savupaprikaa
2 tl jauhettua juustokuminaa
Suolaa ja pippuria myllystä
2 prk tomaattimurskaa
1 ps Bonduelle kikherneitä (150g)
4 suurta kananmunaa (M/L)
25 g fetajuustoa
1 rkl tahinia
Kourallinen sileälehtistä persiljaa

Näin helppoa se on

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise paprika, poista
    siemenet ja leikkaa puolikkaat pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia,
    valkosipulia ja paprikaa oliiviöljyssä pannulla, johon on kansi saatavilla.
  • Lisää paprika, juustokumina, suola ja pippuri ja sekoittele, kunnes
    kasvikset saavat väriä.
  • Kaada tomaattimurska ja kikherneet pannulle ja anna kastikkeen
    hautua viisi minuuttia.
  • Kaiva kastikkeeseen lusikalla kuoppia ja riko munat kuoppiin. Sulje kansi
    ja anna shakshukan hautua, kunnes munanvalkuaiset ovat hyytyneet,
    mutta keltuaiset ovat vielä pehmeitä.
  • Koristele murustellulla fetalla, tahinitipoilla ja hienonnetulla persiljalla.
    Nosta tarjolle.