Kikhernepihvit tuorejuustososeen ja sellerin kera

Kikhernepihvit tuorejuustososeen ja sellerin kera

Ainesosat

2 purkkia Bonduelle-kikherneitä
(valutettuna 2 x 265 g)
½ nippu lehtipersiljaa
4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
½ dl oliiviöljyä
½ tl leivinjauhetta
2 tl murskattua juustokuminaa
1 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
2 rkl sitruunamehua
2–3 rkl öljyä paistamiseen

Lisukkeet:
200 g juuriselleriä
½ sitruunan mehu
2 rkl viinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä

100 g tuorejuustoa
vesikrassia
paprikajauhetta
suolaa ja pippuria

Näin helppoa se on

  1. Silppua sipuli, persilja ja valkosipuli. Sekoita yhteen oliiviöljyn, kikherneiden ja leivinjauheen kanssa.
  2. Mausta seos juustokuminalla, suolalla, paprikajauhella ja sitruunamehulla. Muotoile seoksesta 4 isoa pihviä. Paista pihvejä öljyssä noin 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta, kullanruskeiksi ja rapeiksi.
  3. Leikkaa selleri ohuiksi siivuiksi. Sekoita yhteen sitruunamehu, etikka ja oliiviöljy. Pyörittele selleriviipaleita öljyseoksessa, ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Sekoita paprikajauhe, suola ja pippuri tuorejuuston joukkoon.
  5. Tarjoile pihvit selleriviipaleiden, tuorejuustoseoksen ja vesikrassin kera.

 

Vinkki: Voit valmistaa pihvit myös Bonduelle linsseistä.