1. >Reseptit
  2. >Kikhernetzatziki grillatun broilerin kera

Kikhernetzatziki grillatun broilerin kera

Helppo
4 henkilöä
20 min
Ainekset
4 henkilölle
4 broilerinfileetä

2 rkl oliiviöljyä

1 tl kuivattua oreganoa

Tzatziki:

1 purkki Bonduelle kikherneitä (265 g valutettuna)

1 kurkku

1 punasipuli, n. 50 g

1/4 punttia tilliä

4 mintun vartta

1-2 valkosipulin kynttä

1 sitruuna, luomu

3 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia

Suolaa

Mustapippuria
Ainesosat 4 henkilölle
4 broilerinfileetä

2 rkl oliiviöljyä

1 tl kuivattua oreganoa

Tzatziki:

1 purkki Bonduelle kikherneitä (265 g valutettuna)

1 kurkku

1 punasipuli, n. 50 g

1/4 punttia tilliä

4 mintun vartta

1-2 valkosipulin kynttä

1 sitruuna, luomu

3 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia

Suolaa

Mustapippuria
  1. Vaihe 1
    Halkaise kurkku pituussuunnassa, ja poista siemenet teelusikan avulla. Leikkaa pieniksi paloiksi.
  2. Vaihe 2
    Hienonna punasipuli, tilli ja minttu. Raasta valkosipuli raastinraudan pienellä terällä.
  3. Vaihe 3
    Raasta sitruunankuori hienoksi, ja purista sen mehu. Sekoita yhteen jogurtin, yrttien ja sipulin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Vaihe 4
    Nuiji broilerinfileet ohuiksi kahden muovikelmun välissä. Pyörittele fileet öljyssä, oreganossa, suolassa ja pippurissa. Grillaa fileet kuumassa grillissä, pari minuuttia kummaltakin puolelta.
  5. Vaihe 5
    Tarjoile broilerinfileet kikhernetzatzikin, leivän ja vihreän salaatin kera.
Vinkki:
Voit käyttää myös punaisia kidneypapuja tai mustasilmäpapuja.
Tarvitsetko lisää inspiraatiota?
HelppoKeskitasoVaikea
< 15 min15 - 45 min45 min ja +
Leikkisä