Lihamuhennos kidneypapujen ja juuresten kera

Lihamuhennos kidneypapujen ja juuresten kera

Ainesosat

Neljälle ruokailijalle

600 g naudanlihaa kuutioina
Öljyä
Suolaa ja pippuria
2—3 dl vettä
1 dl olutta
1 dl kuohukermaa
2 rkl soijakastiketta
2 timjaminvartta
4 keltajuurikasta suurina kuutioina
4 persiljajuurta suurina kuutioina
2 purkkia Bonduelle kidneypapuja (valutettu paino 500 g)

Gremolata:
1 dl karkeaksi silputtua lehtipersiljaa
1 hienonnettu valkosipulin kynsi
Puoli luomusitruunan kuorta raastettuna

Näin helppoa se on

  1. Kuullota liha öljyssä kattilassa. Mausta suolalla ja lisää vesi.
    Anna lihan kiehua ja kuori vaahto veden pinnalta.
  2. Lisää olut, kuohukerma, soijakastike, timjami ja laita kansi päälle.
    Anna muhennoksen hautua 1 tunti.
  3. Lisää pestyt keltajuurekset ja persiljajuuret kattilaan ja anna
    kiehua hiljalleen 30—45 minuuttia.
  4. Valuta kidneypavut ja lisää kattilaan.
    Anna papujen hautua 5 minuuttia.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla, ja tarjoile gremolatan kera.

 

Valmistusaika: 2 tuntia