Maissikeitto sienten, papujen, paahdetun leivän ja maitorahkan kera

Maissikeitto sienten, papujen, paahdetun leivän ja maitorahkan kera

Ainesosat

2 purkkia Bonduelle-maissia
(2 x 140 g valutettuna)
400 g perunoita
1 sipuli, n. 50 g
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
1 l vettä
250 g sieniä, nurmiherkkusieniä
4 timjamin vartta silputtuna
4 paahdettua leipäviipaletta
maitorahkaa
vesikrassia
suolaa
mustapippuria

Näin helppoa se on

  • Kuori perunat ja pilko ne pieniksi paloiksi.
  • Silppua sipuli ja valkosipuli. Paista niitä isossa kattilassa perunoiden kanssa.
  • Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua pienellä lämmöllä 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  • Lisää joukkoon maissi ja soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Puhdista sienet, leikkaa ne viipaleiksi ja paahda niitä öljyssä yhdessä timjamin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoile kuuma keitto pienistä, lämmitetyistä keittokulhoista paahtoleipäviipaleiden, sienten, maissin, vesikrassin ja maitorahkan kera.

Vinkki: Keiton voi valmistaa myös valkopavuista, kikherneistä ja linsseistä.