Paahdettu parsakaali mustasilmäpapujen ja persiljapeston kera

Paahdettu parsakaali mustasilmäpapujen ja persiljapeston kera

Ainesosat

500 g naudan jauhelihaa
3 rkl kasviöljyä
400 g parsakaalia
1 punasipuli, n. 50 g
2 valkosipulinkynttä
1 purkki Bonduelle-mustasilmäpapuja (265 g valutettuna)
1 luomusitruuna
4 rkl persiljapestoa (voidaan ostaa myös valmiina)

Persiljapesto
(iso annos)
1 nippu persiljaa
½ nippu basilikaa
1 valkosipulinkynsi
30 kpl kuorettomia manteleita
50 g parmesaania
2–3 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Näin helppoa se on

Persiljapesto

  • Huuhtele ja valuta persilja ja basilika. Hienonna karkeaksi ja soseuta valkosipulin, manteleiden ja raastetun parmesaanin kanssa tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  • Lisää joukkoon oliiviöljyä ja sekoita paksuhkoksi seokseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

Paahdettu parsakaali

  • Leikkaa parsakaali isohkoiksi paloiksi.
  • Hienonnan sipuli ja valkosipuli.
  • Paista parsakaali, sipuli ja valkosipuli 2 ruokalusikallisessa öljyä pannulla, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta edelleen rapeita. Lisää joukkoon mustasilmäpavut ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Aseta tarjolle suurelle lautaselle ja raasta päälle sitruunaa raastinraudan hienolla terällä.
  • Tarjoile jauhelihapihvien ja persiljapeston kera.

Vinkki: Tarjotaan kala- ja liharuokien lisukkeena, myös mainio kasvisruoka. Voidaan valmistaa myös chilipavuista, linsseistä ja kikherneistä.