Paistettua kurpitsaa punaisten kidneypapujen, kikherneiden ja grillatun broilerin kera

Paistettua kurpitsaa punaisten kidneypapujen, kikherneiden ja grillatun broilerin kera

Ainesosat

500 g hokkaidokurpitsaa
1 purkki Bonduellen punaisia kidneypapuja (250 g valutettuna)
1 purkki Bonduelle-kikherneitä (265 g valutettuna)
1/4 nippu timjamia
1/4 nippu persiljaa
2 rkl oliiviöljyä
500 g broilerinfileetä
2,5 dl jogurttia
suolaa
mustapippuria

Näin helppoa se on

  • Puhdista kurpitsa siemenistä ja leikkaa se lohkoiksi kuorineen päivineen.
  • Laita kurpitsalohkot leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Lisää karkeaksi hienonnettu timjami ja persilja, öljy, suola ja pippuri.
  • Paista kurpitsalohkoja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  • Sekoita joukkoon kidneypavut ja kikherneet.
  • Paista vielä n. 10 minuuttia kullankeltaisiksi ja rapeiksi.
  • Hiero broilerinfileisiin hiukan öljyä, suolaa ja pippuria. Grillaa niitä kuumalla grillillä n. 2 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Tarjoile broileri paistetun kurpitsan ja jogurtin kanssa.

Vinkki: Tarjoillaan kala- ja liharuokien lisukkeena. Sellaisenaan mainio kasvisruoka. Voidaan valmistaa myös currypavuista tai chilipavuista.