Sienisalaatti linssien, yrttien ja vuohenjuuston kera

Sienisalaatti linssien, yrttien ja vuohenjuuston kera

Ainesosat

400 g sieniä
400 g persiljajuurta
2 valkosipulinkynttä
1 punasipuli, n. 50 g
1/4 nippu oreganoa
2 rkl oliiviöljyä
1 purkki Bonduelle-linssejä (265 g valutettuna)
100 g vuohenjuustoa
1/4 nippu minttua
suolaa
mustapippuria

Näin helppoa se on

  • Puhdista sienet ja paloittele pienemmiksi paloiksi.
  • Puhdista persiljajuuri ja leikkaa pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi.
  • Hienonna punasipuli, valkosipuli ja oregano.
  • Paista juureksia, sieniä, sipulia ja valkosipulia öljyssä pannulla, kunnes ne ovat hiukan ruskistuneet. Lisää joukkoon oregano ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Aseta seos pienelle vadille ja lisää päälle linssit ja juusto. Ripottele päälle karkeaksi silputtua minttua.
  • Tarjoillaan leivän ja oliiviöljyn kera.

Vinkki: Tarjoillaan kala- ja liharuokien lisukkeena. Sellaisenaan mainio kasvisruoka. Voidaan valmistaa myös kikherneistä.