Täytetyt paprikat kyljysten kera

Täytetyt paprikat kyljysten kera

Ainesosat

500 g porsaankyljyksiä
2 rosmariinin vartta
1 purkki Bonduelle-kikherneitä (265 g valutettuna)
1 purkki Bonduellen punaisia kidneypapuja (250 g valutettuna)
50 g sipulia
2 valkosipulinkynttä
1–2 rkl oliiviöljyä
1/4 nippua oreganoa
2 punaista paprikaa
40 g parmesaania
2 leipäviipaletta, kuutioituna
suolaa
mustapippuria
sitruunaa

Näin helppoa se on

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Silppua oregano karkeasti.
  2. Paista sipulia, valkosipulia ja oreganoa öljyssä pannulla, kunnes ne ovat hiukan ruskistuneet.
  3. Lisää kikherneet ja punaiset kidneypavut ja ruskista. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Halkaise paprikat pituussuunnassa, poista siemenet ja laita ne leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
  5. Täytä paprikat kikherneillä ja punaisilla kidneypavuilla, ripottele päälle juustoraastetta ja leipäkuutioita. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes paprikat ovat kypsiä.
  6. Silppua rosmariini karkeasti ja sekoita lihan kanssa, mausta suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile liha paistettujen paprikoiden ja sitruunan kera.

Vinkki: Voit tarjoilla paprikat myös kalan tai kanan lisukkeena. Myös mainio kasvisruoka sellaisenaan.
Voit käyttää paprikoiden täytteessä myös Bonduelle chilipapuja.