1. >Uutiset
  2. >3 väärää käsitystä säilykemaissista

Herkullinen, makea ja rapea. Näiden erityisominaisuuksien ansiosta säilykemaissi on epätavallinen vilja, jota käytetään ruoanlaitossa vihanneksen tavoin. Tässä on kolme väärää käsitystä säilykemaissista. 

Säilykemaissi on liian makeaa.

 

FAKTA

Lapset rakastavat säilykemaissin makeutta, koska säilöntään on käytetty makeaa maissia. Eivätkä lapset ole ainoita. Vihanneksen tavoin käytettävä maissi on epätavallinen viljalaji. Se sisältää runsaasti hiilihydraatteja, mutta sen glykeeminen indeksi on onneksi matala. Korkean hiilihydraattipitoisuuden (joka on kuusi kertaa suurempi kuin sen proteiinipitoisuus) vuoksi Yhdysvaltojen alkuperäiskansat niin etelässä kuin pohjoisessakin pitivät sitä ravitsevana - ja lähes pyhänä. Maissi on myös kuidun ja B9-vitamiinin lähde, ja se sisältää Zeaxanthin-antioksidanttia, jonka nimi on peräisin maissin kasvitieteellisestä nimestä: Zea mays.

Maissia syödään nykyään ympäri Eurooppaa suoraan tähkästä joko keitettynä tai grillattuna. Tanskassa ja esimerkiksi Ranskassa, Italiassa ja Espanjassa syödään keitettyjä, makeita maissinjyviä useimmiten erilaisissa salaateissa.

Säilykemaissin rasvapitoisuus on suuri.

 

FAKTA

Säilykemaissi sisältää alle 2 g rasvaa/100 g. Lisäksi sen kaloripitoisuus on melko matala (vain 106 kcal/100 g maissia). Sen sijaan maissi sisältää kuitua ja antioksidantteja, mutta myös kaliumia, magnesiumia, mangaania ja vitamiineja - myös B9-vitamiinia - joten se on luonnollinen osa yksilöllistä, terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota. Lisäksi kaikkien gluteenille herkkien tai gluteeniallergiasta kärsivien helpotukseksi maissi ei sisällä yhtään gluteenia. 

Lähde

Säilykemaissi sisältää lisäaineita.

 

FAKTA

Säilykemaissi sisältää vain makeita maissinjyviä (taatusti GMO-vapaita), vettä ja suolaa. Maississa on luonnostaan sokeria, joten useimmat säilykemaissitkin sisältävät luonnollista sokeria. Voit tarkistaa sokeripitoisuuden pakkauksen etiketistä. Käyttämämme maissilajikkeet viljellään pääasiassa Lounais-Ranskassa, ja jossa ilmasto-olosuhteet ovat erityisen suotuisat maissille. Siemenet pakataan kuuden tunnin kuluessa sadonkorjuusta, jotta niiden hieno maku säilyy. Makean säilykemaissin etu on luonnollisesti se, että ne ovat käytettävissä ympäri vuoden ja niitä voi nauttia kaikkina vuodenaikoina. Heinäkuusta syyskuuhun voimme nauttia tuoreen maissin mausta suoraan tähkästä - joko keitettynä tai grillattuna ja voin kanssa tarjoiltuna.