1. >Uutiset
  2. >Kolme syytä metallitölkkien ympäristöystävällisyydelle

Säilyketölkeissä vihannekset säilyvät parhaimpina, ja säilönnän ansiosta ne ovat saatavilla ympäri vuoden. Lisäksi tölkkejä voidaan kierrättää loputtomiin. Ruoan säilöntätekniikka kehitettiin 1800-luvulla, ja sen ansiosta käytännöllisyyden ja ympäristöystävällisyyden yhdistävistä metallitölkeistä on tullut tärkeä osa arkeamme. Niinpä säilyketölkit ansaitsevat suuren kiitoksen.

 

Nauti vihanneksia vuoden ympäri

Kasvikset kypsyvät eri vuodenaikoina, joten voimme satokauden aikana nautta muun muassa kevätsipuleista, kesäisistä tomaateista ja kylmän vuodenajan juureksista, kuten punajuurista. Säilöntätekniikan ansiosta voimme nauttia vihannesten mausta vuoden ympäri, jolloin myös ruoanlaitossa voidaan välttää yksitoikkoisuutta.

Kun vihannekset korjataan kypsinä, niiden ravintoarvot ja maku ovat huippuluokkaa. Koska ne pakataan heti sadonkorjuun jälkeen, suurin osa niiden ravintoaineista (vitamiineista, kivennäisaineista ja kuiduista) säilyy ilman säilöntäaineita.

Tehokas keino kertakäyttökulttuuria vastaan

Säilykevihannesten tuotantolaitokset sijaitsevat usein viljelyalueiden, kuten peltojen ja hedelmäviljelmien, sekä siirtosatamien lähellä. Näin kuljetukseen liittyvät kustannukset ja CO2-päästöt pienenevät. Lisäksi uudenlaiset pakkaukset ovat entistä kevyempiä ja soveltuvat paremmin pinottaviksi, jolloin niiden kuljetus tehostuu ja ne vaativat vähemmän tilaa. Säilöntätekniikka estää elintarvikkeita vaurioitumasta ja muuttumasta ruoanlaittoon sopimattomiksi, mikä myös osaltaan vähentää hävikkiä. Lisäksi säilykevihanneksia voidaan nauttia ympäri vuoden eikä vain lyhyen satokauden aikana.

Energiaa säästävä säilytystapa

Säilykkeet voidaan säilyttää normaalissa huoneenlämmössä. Kun tuote on valmistettu, sen varastointi ja säilytys eivät kuluta enää energiaa. Sitä ei tarvitse kuljettaa kylmässä tai säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa.

Kierrätettävät pakkaukset

Metallitölkit ovat täysin kierrätettäviä. Teräs ja alumiini säilyttävät ominaisuutensa ja teknisen suorituskykynsä kierrätyskerrasta toiseen. Koska teräs ja alumiini ovat tasakoosteisia materiaaleja, ne on muita pakkausmateriaaleja helpompi lajitella erilleen kotitalousjätteestä ja kierrättää.

Kierrätettävyyden ansiosta voidaan vähentää metallien tuotannossa käytettävien luonnonvarojen (teräkseen tarvittavan rautamalmin sekä alumiiniin tarvittavan bauksiitin) kulutusta. Lisäksi säästyy metallinvalmistuksessa tarvittavaa vettä ja energiaa, sillä pakkausten materiaalia voidaan kierrättää loputtomasti!