1. >Reseptit
  2. >Hernesosekeitto

Hernesosekeitto

Kuinka mukava olisikaan tulla kotiin, kun siellä odottaisi isoäidin valmistama lämmin keitto. Voit kokea tämän tunteen helposti maukkaan hernesosekeittoreseptimme avulla.
Helppo
4 henkilöä
40 min
Ainekset
4 henkilölle
2 tölkkiä Bonduelle erittäin hienoja herneitä (2 x 400 g)

300 g perunoita

1 pieni jättisipuli

6 rkl öljyä

1,5 l kasvislientä

4 siivua paahtoleipää

1 rkl yrttejä

Suolaa

Pippuria

2 salaattisipulia

1 tölkki smetanaa (200 g)
Ainesosat 4 henkilölle
2 tölkkiä Bonduelle erittäin hienoja herneitä (2 x 400 g)

300 g perunoita

1 pieni jättisipuli

6 rkl öljyä

1,5 l kasvislientä

4 siivua paahtoleipää

1 rkl yrttejä

Suolaa

Pippuria

2 salaattisipulia

1 tölkki smetanaa (200 g)
  1. Vaihe 1
    Valuta Bonduelle-herneet.
  2. Vaihe 2
    Kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi. Paloittele jättisipuli.
  3. Vaihe 3
    Kuumenna kolme ruokalusikallista öljyä ja kuullota perunat ja jättisipuli.
  4. Vaihe 4
    Lisää kasvisliemi ja kypsennä noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä.
  5. Vaihe 5
    Leikkaa paahtoleipäviipaleet noin 1 x 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi, paahda pannulla 3 rkl öljyssä, lisää yrtit ja mausta suolalla ja pippurilla. Aseta sivuun.
  6. Vaihe 6
    Puhdista ja pese salaattisipulit, leikkaa ohuiksi renkaiksi. Aseta sivuun.
  7. Vaihe 7
    Lisää Bonduelle-herneet keittoon, lämmitä ja soseuta keitto.
  8. Vaihe 8
    Sekoita smetana ja mausta pippurilla ja suolalla.
Vinkki:
Tarjoile keitto smetanan, salaattisipulirenkaiden ja yrttikrutonkien kanssa.
Tarvitsetko lisää inspiraatiota?
HelppoKeskitasoVaikea
< 15 min15 - 45 min45 min ja +
Leikkisä
  • Intialainen kanacurry

    Taio Intian väriloisto lautasellesi ja matkaa makuhermoillasi curryn, kanan ja itämaisen elämänilon maahan. Lähde tämän reseptin avulla matkalle Ganges-joelle.

  • Kikhernesalaatti pestokermalla
  • Sipulisalaatti maissin ja rakuunan kera