1. >Vuodesta 1853
  2. >6 lupaustamme

Kuusi lupausta kestävästä maataloudesta

 

Kunnioitus maata kohtaan ja intohimoinen suhtautuminen vihanneksiin ovat ne peruselementit, jotka ovat vuosien mittaan luoneet liiketoimintamme ja kehittäneet sitä. Edistääkseen kasvipohjaisten tuotteiden vallankumousta Bonduelle on antanut kuusi lupausta. Ne perustuvat konsernin teollisen maatalouden asiantuntemukseen, joka on kertynyt 54 viljelypaikasta saatuun tietämykseen ja kokemukseen. Nämä paikat sijaitsevat parhaiten viljelyyn soveltuvilla alueilla, joilloin tuotanto on mahdollisimman läheltä loppuasiakkaita. origine France

1. Suosimme paikallisia tuottajia ja kunnioitamme vuodenaikoja

Tuotanto luonnon sesonkien mukaisesti

Vihanneksemme* kasvatetaan niille sopivissa paikoissa ja korjataan, kun ne ovat kypsiä huippusesongin aikana. Sen jälkeen ne valmistetaan paikallisesti ja alle 24 tunnin kuluessa, jotta niiden maku, rakenne, vitamiinit ja kivennäisaineet säilyvät parhaalla mahdollisella tavalla.

Nykyään 80 prosenttia vihanneksistamme viljellään Ranskassa. 100 prosenttia niistä kasvatetaan vuodenaikojen mukaan ja sopivimmilla alueilla. Viljelemme Ranskassa yli 30 lajia, jotka korjataan kypsinä ja tarjotaan asiakkaille tuoreena, säilykkeinä tai pakastetuotteina.

Valikoimamme vihreät pavut, herneet, porkkanat ja flageolet-pavut ovat sataprosenttisesti Ranskassa tuotettuja.

 

* Poikkeuksena palkokasvit, viljat ja muille tuotemerkeille toimitettavat tuotteet, jotka olemme tuottaneet ja pakanneet.

2. Vähennämme torjunta-aineiden käyttöä

Torjunta-aineiden vahentaminen

Bonduellen kumppanina on yli 2 000 eurooppalaista maanviljelijää, minkä ansiosta voimme:

> tehdä yhteistyötä kumppaneidemme kanssa vaihtoehtoisten agroekologisten tekniikoiden hyödyntämiseksi. Sellaisia ovat esimerkiksi rikkakasvien mekaaninen kitkeminen sekä kateharsojen ja hyönteisverkkojen asentaminen.

> luoda luottamuksellisen suhteen Bonduellen maanviljelijäkumppaneihin, joista yli 90 prosenttia uusii sopimuksensa. Osa sopimuksista on jatkunut useiden sukupolvien ajan.

> kokeilla uusi amaanviljelymenetelmiä kolmessa testikohteessa vuodelle 2025 asettamiemme tavoitteiden saavuttamiseksi. Tavoitteemme on varmistaa, että 100 prosentilla viljelyistä alueista on käytössä vähintään kaksi vaihtoehtoista, kestävää maanviljelymenetelmää.

 

Lue lisää torjunta-aineettomuudesta kertovan sertifioinnin saaneesta maissistamme.

3. Suojelemme luonnon monimuotoisuutta ja maaperää

Biodiversiteetin ja maaperan suojelu

Autamme maanviljelijöitämme viljelemään peltojaan mahdollisimman luonnollisella tavalla maaperän ja luonnon monimuotoisuuden suojelemiseksi. Tunnemme jokaisen heistä henkilökohtaisesti ja käymme heidän tiloillaan säännöllisesti noin kerran viikossa ja sadonkorjuun aikana useammin.

Maatalouskumppaneita arvioidaan jatkuvasti sen varmistamiseksi, että niiden toiminta on vuonna 1996 laaditussa Agronomic Charter -sopimuksessa kuvattujen maanviljelykäytäntöjen mukaista.

Sopimuksella pyritään edistämään:

  • 100-prosenttisesti GMO-vapaiden siemenien käyttöä
  • viljelykiertoa
  • suorakylvöä
  • kestävää veden hallintaa (vuoto- ja vesitunnistinten avulla)

4. Vähennämme lisäaineita

Lisaaineiden vahentaminen

Pyrimme käyttämään tuotteissamme mahdollisimma vähän ainesosia ja supistamaan niissä käytettävien lisäaineiden määrän.

Vuodesta 2014 lähtien mitkään tuotteemme eivät ole sisältäneet palmuöljyä, tyydyttynyttä rasvaa, glukoosia ja fruktoosisiirappia, keinotekoisia värinaineita, säilöntäaineita tai keinotekoisia makuja, kuten olemme määrittäneet tuotekehitystä koskevassa sopimuksessamme, joka sulkee pois kiistanalaiset lisäaineet.

Varmistamme myös ravitsemuksellisen laadun parantamalla jatkuvasti ruokaohjeitamme ja vähentämällä mahdollisuuksien mukaan suolan ja sokerin määrää.

5. Tarjoamme luomutuotteita

Luomuviljellyt vaihtoehdot

Lisäämme valikoimaamme jatkuvasti luomutuotteita. Lisäksi takaamme kaikille luomukumppaneillemme mahdollisuuden saada tuotteensa myytyä.

Kannustamme maanviljelijöitä myös siirtymään täysin luomutuotantoon tarjoamalla teknistä neuvontaa ja viikoittaisia kenttäkäyntejä perinteisestä maataloudesta luomuviljelyyn siirryttäessä. Tuki hyödyttää vuosittain lukuisia luomuviljelijöitä.

 

 

6. Kehitämme ympäristöystävällisiä pakkauksia

Nykyään kaikki metalli- ja lasipakkauksemme ovat täysin kierrätettäviä. Jotta saavutamme vuodelle 2025 asettamamme tavoitteet, joiden mukaan pakkauksen on oltava täysin valmis uudelleenkäyttöä tai kierrätystä varten, varmistamme, että kaikki käyttämämme materiaalit (myös muovi) ovat asteittain yhä suuremmassa määrin uudelleenkäytettävissä tai kierrätettävissä jo olemassa olevin kierrätysmenetelmin.

Pyrimme suunnittelemaan pakkauksemme ympäristöystävällisiksi optimoimalla painon ja mahdollistamalla kierrätettyjen tai biopohjaisten materiaalien mahdollisimman laajan käytön, jolloin fossiilisten polttoaineiden käyttöä voidaan vähentää. Haluamme myös lisätä tietoisuutta kiertotaloudesta ja kannustamme jätteiden lajitteluun.