1. >Vuodesta 1853
  2. >Tarina kasvipohjaisten elintarvikkeiden edelläkävijästä

On kulunut jo pitkä aika siitä, kun ystävykset Louis-Antoine Bonduelle ja Louis Lesaffre-Roussel perustivat yhdessä tislaamon, jonka tuotteissa käytettiin katajanmarjoja. Se tapahtui Pohjois-Ranskassa vuonna 1853. Jos nämä kaksi miestä olisivat tuolloin saaneet tietää, että heidän yrityksensä tarina kestäisi yli sataviisikymmentä vuotta ja että Bonduelle-nimi tunnettaisiin tulevaisuudessa Normandiasta Uralille ulottuvalla alueella, olisivatko he itse uskoneet siihen?

Mutta aloitetaan tarina aivan alusta.

Luku 1: Tislaamosta herneisiin

Paikka on Ranskalainen maalaiskylä Renescure Nordin ja Pas-de-Calais'n maakuntien rajalla, ja vuosi on 1862. Renescure on perheyrityksen syntymäpaikka, sillä sieltä kumppanukset ostivat maatilan ja maata ja rakensivat sinne tislaamon alkoholin valmistamiseen viljasta, navetan sekä maltaiden valmistustilat. Siellä myös veljekset Pierre ja Benoît Bonduelle vuonna 1926 muuttivat hylätyn varaston säilyketehtaaksi ja valmistivat 90 000 tölkkiä herneitä! Sodan jälkeen Bonduellen veljesten säilykeliiketoiminta menestyi erinomaisesti. Heidän valmistamansa säilyketölkit vietiin lähes käsistä! Vuonna 1947 otettiin käyttöön Bonduelle-merkki, joka on siitä lähtien ollut kasvipohjaisten elintarvikkeiden edelläkävijä.

Luku 2: Renescuresta Kööpenhaminaan

Saavuimme Tanskan markkinoille vuonna 1989. Euroopan ovet ovat avautuneet Bonduelle-säilykkeille, joiden menekki kasvaa ympäri maanosaa. Saksan vuoro oli vuonna 1969, sitten tulivat Italia, Iso-Britannia, Benelux-maat ja Portugali. Bonduelle valtasi vähitellen Eurooppa, ja saapui Tanskan markkinoille vuonna 1989. Sillä välin Ranskassa avattiin uusi tehdas Estrées-Monsissa, ja yhtiö sijoitti uuteen toimialaan: pakasteisiin. Jo vuonna 1968 Bonduelle myy 300 tonnia pakastettuja vihanneksia! Bonduelle on alansa edelläkävijä Euroopassa, ja se on yhä askeleen edellä kilpakumppaneitaan.

Luku 3: Perheen tarina jatkuu

On vuosi 1968 ja paikkana on Pariisin pörssi. Bonduelle on juuri esitelty uusille markkinoille! Bonduelle-konserni jatkaa laajentumista maantieteellisesti, ja samalla se kehittää uusia tuotteita kahdella uudella alueella: maissia kahden sokerimaissia tuottavan osuuskunnan kanssa (Coop de Pau ja Maïsadour) ja Fresh with Salade Minute vuonna 1997. Bonduelle-perhe pitää kuitenkin jalat maassa ja jatkaa työskentelyä arvojensa mukaisesti, korostaen rehellisyyttä, eettistä toimintaa, ympäristönsuojelua ja ihmisten hyvinvointia. Vahva sitoutuminen näkyy myös siinä, että noudatamme tiukkoja ja kestävän kehityksen mukaisia yhteiskuntavastuun periaatteita ja että perustimme Louis Bonduelle -rahaston vuonna 2004.

Tarinaa jatkavat Bonduelle Traiteur vuonna 2003 ja Bonduelle Pohjois-Amerikka vuonna 2007. Seitsemän sukupolvea on seurannut toisiaan vuodesta 1853! Bonduelle on pystynyt säilyttämään perheyrityksen hengen läpi vuosien ja määrittänyt selkeän pitkän aikavälin vision, jossa painotetaan toiminnan tärkeyttä (elinolosuhteiden parantaminen kasvipohjaisten elintarvikkeiden avulla). Pyrimme aina toimimaan näiden arvojen mukaisesti, minkä lisäksi haluamme vahvistaa työntekijöidemme toimijuutta ja kannustaa heitä toimimaan konsernimme lähettiläinä.

Ja yrityksen tarina on kaikkea muuta kuin ohi! Bonduelle ratkaisee päivittäin uusia haasteita sekä kehittää uusia tuotteita ja palveluita suojellakseen planeetaamme, edistääkseen ihmisten terveyttä ja varmistaakseen paremman tulevaisuuden. Ehkä parhaat ajat ovat vielä edessä?